KÜLTÜR-SANAT

Türk oyuncular Venedik Film Festivali'nde yer alacak

Bu yıl 81'incisi düzenlenen Venedik Film Festivali, dünya sinemasının önemli isimlerini bir araya getirirken, Türk oyuncular da festivalde adından sıkça söz ettirecek. Angelina Jolie ve Brad Pitt gibi dünya yıldızlarının yeni filmlerinin tanıtılacağı bu prestijli etkinlikte, Türk sineması da önemli bir temsil fırsatı bulacak. Türk oyunculardan Hande Erçel, marka elçisi olduğu İtalyan takı markasının davetlisi olarak festivale katılacak.

Bu yıl 81'incisi düzenlenecek olan Venedik Film Festivali bugün başlıyor ve prestijli etkinlikte birçok ünlü isim boy gösterecek. Festivalde, Haluk Bilginer ile Angelina Jolie'nin başrollerini paylaştığı "Maria" ve Brad Pitt'in yeni filmi "Wolfs" gibi yapımların gösterimi yapılacak.

Birsen Altuntaş'ın haberine göre, Türk oyuncular da bu önemli festivalde yer alacak. Hande Erçel, marka elçisi olduğu İtalyan takı markasını festivalde temsil edecek. Aynı zamanda, Kızılcık Şerbeti dizisindeki rolüyle dikkat çeken Özge Özacar da ünlü bir İtalyan markası ile Venedik'e gidiyor.

Dönüş dizisiyle ekranlara dönmeye hazırlanan Burcu Özberk ise Venedik Film Festivali’nin kırmızı halısında yürüyerek, etkinlikte boy gösterecek. Bu katılımlar, Türk oyuncuların uluslararası arenada görünürlüğünü artıracak ve ülkemiz sinemasına katkıda bulunacak.