Türkiye'nin en saygın film festivallerinden biri olan Antalya Altın Portakal Film Festivali, 5 Ekim'de görkemli bir açılış gecesiyle başlayacak. Festivalin açılışı, geleneksel kırmızı halı töreni ve seyircilerin sanatçılarla bir araya geleceği kortej yürüyüşü ile gerçekleştirilecek. Türk ve dünya sinemasından pek çok yapımın sinemaseverlerle buluşacağı bu etkinlik, 12 Ekim'e kadar çeşitli gösterim ve etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Festivalin bu yılki Ulusal Uzun Metraj Jüri Başkanlığını dünyaca ünlü yönetmen Ferzan Özpetek üstlenecek. Özpetek'e jüri üyeliğinde sinema yazarı Deniz Göktürk Kobanbay, oyuncular Gökçe Bahadır ve İlker Kaleli, akademisyen Melis Behlil, yönetmen Melisa Önel ve sanatçı Mercan Dede eşlik edecek.

Feyyaz Yiğit açıkladı: Gibi'nin 6. sezonu yolda Feyyaz Yiğit açıkladı: Gibi'nin 6. sezonu yolda

Açılış töreninde Türk sinemasının usta isimleri Erdal Özyağcılar, Işıl Yücesoy, Müjdat Gezen, Selçuk Yöntem ve Şerif Sezer'e Onur Ödülü takdim edilecek. Ayrıca, son yıllarda sinema ve televizyon dünyasında önemli başarılara imza atan Farah Zeynep Abdullah ve Aras Bulut İynemli de Başarı Ödülleri'ne layık görülecek. Bu özel gece, sinemanın emektarlarını ve genç yeteneklerini bir araya getirerek unutulmaz anlara sahne olacak.

Kaynak: KARAR