Türk tiyatro ve sinema dünyasının önemli isimlerinden Suphi Tekniker, 84 yaşında hayatını kaybetti. 1960 yılından itibaren İstanbul Şehir Tiyatroları'nda başlayan kariyerine hem oyuncu hem de senarist olarak katkılarda bulunan Tekniker, Türk sinemasında da iz bırakan isimlerle çalışma fırsatı buldu. Şener Şen, Kemal Sunal ve İlyas Salman gibi oyuncuların rol aldığı birçok filmin senaryo yazarlığını üstlenen Tekniker, aynı zamanda sahnede başrol oynadığı performanslarla tiyatrodaki başarısını kanıtladı.

Tekniker, bir röportajında, "Dünyaya bir daha gelsem yine Şehir Tiyatroları’nda gelir, aynı hayatı yaşamak ve tiyatrocu olmak isterim" diyerek tiyatroya olan tutkusunu dile getirmişti. İstanbul Şehir Tiyatroları, ünlü sanatçının vefatını yayımladığı açıklamayla duyurdu ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Manisa'da 4.500 Yıllık Fosil İnsan Ayak İzi Bulundu Manisa'da 4.500 Yıllık Fosil İnsan Ayak İzi Bulundu

Suphi Tekniker, Mersin Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü'nü bitirdi. Ancak sanat tutkusu, onu Şehir Tiyatroları'na yönlendirdi ve burada kariyerine başladı. Sinema dünyasına ise 1960 yılında "Cici Kâtibem" filmi ile adım attı.

Kaynak: KARAR