Teoman, Türkiye'nin güncel siyaseti hakkında yaptığı açıklamalarda, herhangi bir siyasi ideolojiye bağlı olmadığını belirterek Ekrem İmamoğlu'nu geleceğin başkan adayı olarak gördüğünü ifade etti. Sanatçılara yönelik sansür ve baskılara dair deneyimlerini de paylaşan Teoman, Türkiye'nin güçlü bir ülke olması gerektiğini ve askeri gücün önemini vurguladı.

'Gülizar' filmi 49'uncu Toronto Film Festivali'nde... 'Gülizar' filmi 49'uncu Toronto Film Festivali'nde...

Teoman, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne (Beştepe) davet edilmesi durumunda gideceğini, ancak hiçbir partiye entegre olmayacağını da vurguladı. Teoman, gençlerin politik tercihleri konusunda kendisini bir "abi" olarak gördüğünü ve gençlerin Ekrem İmamoğlu'nu tercih edeceğine inandığını dile getirdi. Ayrıca, siyaseti tarafsız bir gözle izlediğini ve hiçbir ideolojiye bağlılık hissetmediğini ifade etti.

Teoman, geçmişte Kürt Açılımı'na destek verdiğini ve bu nedenle Beştepe'deki toplantılara katıldığını, ayrıca Ahmet Kaya'ya yönelik saldırıya karşı duruşu ve Cumartesi Anneleri'ne verdiği destek nedeniyle basından ambargo yediğini belirtti. Ancak bu tür baskıların onu etkilemediğini ve doğru bildiği şeyleri söylemeye devam edeceğini vurguladı.

Kaynak: KARAR