Ortaokuldayken babasının aldığı mandolinle müziğe başlayan Koyuncu, 1989'da köyünden ayrılarak, İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde eğitimine devam etti.

Okulu bırakarak sadece müzik yapmaya karar veren Koyuncu,  Karadeniz müziğini rock müzikle birleştirip kendi tarzını oluşturdu. "Zuğaşi Berepe" grubunu kurdu.

Grubuyla ilk albümü "Va Mişkunan"ı (Bilmiyoruz) 1995'te yayınlayan ve yeni tarzıyla müzikseverlerin beğenisini kazanan sanatçı, Dinmeyen grubuyla 1996'da "Sisler Duvarı" albümünü, Zuğaşi Berepe ile 1999'da "İgzas" adlı ikinci albümünü yaptı. 

Koyuncu'nun, "Dido" adlı şarkısının da yer aldığı ilk kişisel albümü "Viya!", 2001'de tamamlandı. 

"Gülbeyaz" dizisinin müziklerini yapmaya başladığı 2002'de daha çok tanınan ve konser programları da artan sanatçı, 2004'te ikinci solo albümü "Hayde"yi çıkardı.

Koyuncu'ya 2004'te kanser teşhisi konuldu.

Doktorların fazla yorulmaması gerektiğini söylemesine rağmen konserlerine devam eden ve son konserini 4 Şubat 2005'te Taksim'deki Yeni Melek Gösteri Merkezi'nde verdi. 

ŞAİR CEKETLİ ÇOCUK OLARAK TANINDI

Türkiye'nin her bölgesinde ve yurt dışında da yoğun hayran kitlesine sahip olan ve "Şair Ceketli Çocuk" olarak da tanınan sanatçı, bir açıklamasında, "Çocukken şiirle güzel oynuyordum. Şairlerle çok uğraşıyordum. Bir ceket yaptırmak istedim o zamanlar, İstanbul'a gelirken, şair ceketi..." ifadelerini kullanmıştı.

Çernobil faciasından sonra Karadeniz'e yayılan radyasyondan etkilenen Karadenizliler gibi o da genç yaşında kanser olmuş ve hayatını kaybetmişti. Sanatçının bugün hala güncelliğini koruyan açıklamalarını paylaşıyoruz...

Teoman: Beştepe'ye davet edilsem giderim… Teoman: Beştepe'ye davet edilsem giderim…

Editör: DS Haber