Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Gündeme getirilen tüm konularla ilgili perspektifimizi şeffaf bir şekilde kendilerine anlattık. Önerilerini, demokratik nezaket ve ekonomik-mali gerçekler kapsamında not ettik. Ayrıca uyguladığımız ekonomi programımıza ilişkin detaylı bir de sunum yaptık. Ancak sonrasında görüşmeye ilişkin kamuoyuna yönelik mesajlarının tribün ve taraftar kaygısıyla verilmiş olduğunu izledik. Umarım bu tutum ve yaklaşım diyalog ve normalleşme ruhunu zedelemez."

CHP'nin Talepleri

CHP’nin Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, görüşme sonrası yaptığı açıklamada dört ana talepte bulunduklarını belirtti:

  1. Asgari ücrete ara zam yapılması
  2. Emekli aylıklarının ciddi şekilde artırılması
  3. Tarımsal desteklerin arttırılarak tarım kanununun öngördüğü şekilde yüzde bir oranında çiftçilere ödenmesi ve şimdiye kadar açıklanmış olan çay ve buğday gibi alım fiyatlarının güncellenmesi
  4. Vergide adaletsizliğin giderilmesi

Karatepe, "Görüşmeye dört taleple gittik. Ancak dört saatin sonunda acı reçeteyi yine vatandaşa çıkaran anlayışlarında bir değişim iradesi olmadığını maalesef gördük" dedi.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel'in Açıklamaları

CHP Sözcüsü Deniz Yücel ise partisinin MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Biz iktidarın milletimize yaşattığı ekonomik sıkıntıların sorumluluğuna ortak olacak değiliz. Biz bu görüşmeyi AKP iktidarının yarattığı enkaza ortak olmak için değil, tam aksine yanlış ekonomi politikalarının bedelini ödeyen, dar gelirli vatandaş olmasın diye yaptık" ifadelerini kullandı.

Elektrik skandalı davasında ara karar verildi Elektrik skandalı davasında ara karar verildi

Görüşmenin ardından yapılan bu açıklamalar, ekonomik sorunlar ve politikalar üzerine süregelen tartışmaları yeniden alevlendirdi. 

Kaynak: Gazete Duvar