Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, MHP'nin gençlik teşkilatı Ülkü Ocakları hakkında yaptığı açıklamalarla gündeme oturdu. Yılmaz, Ülkü Ocakları'nın suç örgütleriyle ilişkili olduğunu iddia ederek kapatılması çağrısında bulundu. Bu açıklama, MHP'den sert tepki aldı.

CHP'nin Madımak ve Başbağlar Katliamları İçin Verdiği Grup Önerisi TBMM'de Reddedildi CHP'nin Madımak ve Başbağlar Katliamları İçin Verdiği Grup Önerisi TBMM'de Reddedildi

"Çete ve Rant İşlerine Bulaşan Ülkü Ocakları Kapatılsın"

Yenilik Partisi Genel Başkanı ve 26-27. Dönem Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Ülkü Ocakları'nın terör, uyuşturucu, mafya ve rant işleriyle ilişkilendirildiğini öne sürerek şu ifadeleri kullandı:

"İdealine samimi bağlı ve şiddeti reddeden vatansever ülkücüleri tenzih ediyorum. Onlara tek sözüm yok ve olamaz da! Çok iyi dostlarım var ve samimi insanlar! Konu ülkücüler değil, Ülkü Ocakları. Ülkü Ocakları kapatılmalı! Terör, uyuşturucu, mafya, rant ve çete haline dönüştü! Devlet içinde devlet olmaz! PKK dağda askerlerimizi şehit ediyor, Ülkü Ocaklarındaki mafyalar da biz siyasetçileri şehirde öldürüyor! Arkalarında bazı siyasi partiler var! Bu nedenle, suça karışanları yargılatamıyoruz! Her taşın altından bunlar çıkıyor! Bana dönük suikastte de Ülkücü mafyacılar taşeron olarak kullanıldı. Sinan Ateş dosyası da aynı! Böyle devlet olur mu? Böyle hukuk olur mu? Böyle adalet olur mu? Bu yapı kesinlikle kapatılmalıdır! Benzer yapılar da..."

MHP'den Sert Tepki

Öztürk Yılmaz'ın bu sözlerine MHP'den sert yanıt gecikmedi. MHP yetkilileri, Yılmaz'ın açıklamalarını "mesnetsiz ve provokatif" olarak nitelendirerek tepki gösterdi. MHP, Yılmaz'ın iddialarını reddederek, Ülkü Ocakları'nın vatansever ve milli değerlere bağlı gençlerin yetiştiği bir kurum olduğunu savundu.

Kaynak: Cumhuriyet