Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili dava, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülmeye devam ediyor. Davada 12’si tutuklu olmak üzere toplam 22 sanık yargılanıyor. Duruşma nedeniyle cezaevi çevresinde ve duruşmanın görüldüğü mahkeme salonunda geniş güvenlik önlemleri alındı.

Duruşmada Yaşanan Gelişmeler

Duruşma öncesinde Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, mevcut yargılanan sanıkların adil bir şekilde hak ettikleri cezayı almalarını beklediğini ancak dosyanın ayrılmış olan 17 kişi hakkında da soruşturma ve yargılama sürecinin başlatılması gerektiğini vurguladı. Ayşe Ateş ayrıca, daha önce ortaya çıkan bilirkişi raporunun geçerliliğini savunarak, bu raporu kabul etmeyenlerin gerçeği değiştiremeyeceğini ifade etti: “Bir değil bin rapor da yazdırsalar, gerçek değişmez. Sinan’ı kiralık katil Eray öldürdü.”

Özgür özel'in ışık yakıp kapatma eylemine halk katıldı Özgür özel'in ışık yakıp kapatma eylemine halk katıldı

Bilirkişi Raporuna İtirazlar

Duruşmada sanıklar ve avukatları bilirkişi raporuna yoğun itirazda bulundular. Doğukan Çep’in avukatı Emine Tosun, raporun hatalı olduğunu savunarak, bilirkişi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirtti. Ayrıca sanıklardan Mustafa Ensar Aykal’ın avukatı Aziz Bingöl de söz konusu raporun reddedilmesini talep etti. Çep’in savunmasında Sinan Ateş’in arkadaşı Selman Bozkurt’un sağ omzundan vurulduğu halde raporda sol omzundan vurulduğunun yazıldığını öne sürdü ve bilirkişinin görüntüleri incelemediğini iddia etti.

Basın Akreditasyonu Tartışmaları

Duruşmaya basın mensuplarının girişleriyle ilgili de tartışmalar yaşandı. Mahkeme Başkanı, sadece Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan turkuaz basın kartı olan gazetecilerin duruşmaya alınacağını açıkladı. Bu açıklama üzerine Ateş ailesinin avukatı Süleyman Kavak, basın mensuplarının salona alınmamasını gündeme getirdi, ancak Mahkeme Başkanı bunun kendi yetkilerinde olmadığını belirtti.

Süreçte İddialar ve Talepler

Mahkeme salonunda, Doğukan Çep’in çok sayıda Gürcistan hattı kullandığına ve bu hatlarla yaptığı görüşmelere dair belgelerin adli yardım kapsamında getirilmesi gerektiği ifade edildi. Çep’in avukatları ise bu iddiaların geçersiz olduğunu savunarak, bilirkişi raporunun yeniden düzenlenmesini talep etti.

Duruşmaya verilen bir saatlik ara sonrasında mahkemenin, sanık ve avukatlarının talepleri ile ilgili kararlarını açıklaması bekleniyor. Davanın seyrinin kamuoyunda büyük bir ilgiyle takip edildiği ve adalet arayışının devam ettiği görülüyor.

Kaynak: CUMHURİYET