CHP Genel Başkanı Özel'den 'cumhurbaşkanlığı adaylığı' açıklaması CHP Genel Başkanı Özel'den 'cumhurbaşkanlığı adaylığı' açıklaması

Türkeş, yaptığı açıklamada, "Gezi Parkı Davası” tutuklu sanıklarının ziyaret edilmesi konusunda Adalet Bakanlığı'nın talebine şifahen onay verdiğini belirtti. Ziyaretin en kısa zamanda gerçekleştirileceğini ifade eden Türkeş, "Bakanımız Yılmaz Tunç'tan izin istedim ve kendisi uygun bir zamanda görüşme izni vereceğini belirtti. Osman Kavala'yı ilk kez bu ziyarette görmüş olacağım. Türkiye'nin en iyi şartlarda yönetilmesi gerektiğini düşünüyorum ve bu benim milliyetçilik anlayışıma uygun. Ayrıca, ben de hayatının 7 yılını cezaevinde geçirmiş bir babanın çocuğuyum" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un davayla ilgili açıklamalarına da değinen Türkeş, "Sayın Adalet Bakanımızın davanın içeriği ile ilgili açıklamaları yerinde olmamıştır. Adalet Bakanı hak arayışlarına engel olmamalı ve başvuruları tarafsız bir şekilde değerlendirmelidir. Ancak tam tersine dosyayı sümen altı etmeye yönelik bir tutum sergilemiştir" şeklinde eleştiride bulundu.

Kaynak: Gazete Duvar