SAĞLIK

Kahvaltının öğlene yakın yapılmasında fayda var

Uzman diyetisyen Kübra Tekay, kahvaltının günün en önemli öğünü olmadığını belirterek, şöyle konuştu: "İnsanların sabah uyandıklarında salgılanan hormonlara veya organlarının işlevlerine baktığımızda insanlar uyanmıyorlar mı? kalk yine de kalk, hala açım, yani kahvaltıyı bir görevmiş gibi, sanki kahvaltı yapmamız gerekiyormuş gibi yapmamalısın. Özellikle sabah 08.00-10.00 arasında ilaç kullanmıyorsanız veya doktorunuz tavsiye etmemişse kahvaltının öğlene yakın yapılmasını öneriyoruz” dedi.

Uzman diyetisyen Kübra Tekay, klasik cevabın aksine kahvaltının günün en önemli öğünü olmadığını söylüyor. Tekay, şöyle konuştu: “İnsanların sirkadiyen ritmine, sabah uyandıklarında salgıladıkları hormonlara ya da organlarının işlevlerine baktığımızda insanlar aç uyanmıyor. Yani kahvaltıyı bir görevmiş gibi, sanki kahvaltı yapmak zorundaymışız gibi yapmamalıyız. Özellikle sabah 08.00-10.00 arasında herhangi bir ilaç kullanmıyorsanız veya doktorunuz tavsiye etmiyorsa kahvaltının öğlene yakın yapılmasını öneriyoruz” dedi.

Sabah saatlerinde kan şekerinin zaten yüksek seviyede olduğunu vurgulayan Tekay, şöyle konuştu: "Bu yüksek kan şekerinin üzerine yemek yerseniz ve kan şekeri üç katına çıkarsa insülin direnci de aynı şekilde artmak zorunda kalır."