EKONOMİ

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: "S&P'nin Pozitif Görünüm Değişikliği, Attığımız Adımların Karşılığını Gösteriyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) tarafından Türkiye'nin kredi notunun "B" olarak teyit edilirken, kredi notu görünümünün "durağan"dan "pozitif"e çevrilmesini değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: "S&P'nin Pozitif Görünüm Değişikliği, Attığımız Adımların Karşılığını Gösteriyor"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) tarafından Türkiye'nin kredi notunun "B" olarak teyit edilirken, kredi notu görünümünün "durağan"dan "pozitif"e çevrilmesini değerlendirdi. Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Orta Vadeli Programlarına olan güvenin arttığını ve atılan adımların karşılık bulduğunu belirtti.

Şimşek'in Sosyal Medya Açıklaması:

"Hazine ve Maliye Bakanı olarak S&P'nin kredi notu değerlendirmesine dair memnuniyetimi paylaşmak isterim. Türkiye'nin kredi notunun 'B' olarak teyit edilmesi, kredi notu görünümünün 'durağan'dan 'pozitif'e çevrilmesi, attığımız ekonomik adımların ve politikalarımızın uluslararası alanda olumlu bir şekilde karşılandığının bir göstergesidir.

Orta Vadeli Programımıza olan güven artıyor. Sabır ve kararlılıkla programı uygulamaya devam edeceğiz. Fiyat istikrarını, cari açıkta kalıcı düşüşü, mali disiplini ve rezerv birikimini sağlayarak, ülkemizi sürdürülebilir yüksek büyüme patikasına ulaştıracağız. Ekonomimizi güçlendirmek ve uluslararası finans çevrelerindeki olumlu algıyı sürdürmek adına daha pek çok adım atacağız.

Türkiye'nin ekonomik istikrarına olan güvenin artması, uluslararası yatırımcılar için önemli bir sinyaldir. Ekonomimizin geleceği için ortaya koyduğumuz vizyon ve hedefler doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Türkiye'yi daha güçlü ve istikrarlı bir ekonomiye taşıma hedefimiz doğrultusunda, milletimizin desteğiyle birlikte daha nice başarılara imza atacağımıza inanıyorum."

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in S&P'nin Türkiye'nin kredi notu değerlendirmesine dair yaptığı açıklama, atılan ekonomik adımların uluslararası alanda olumlu bir şekilde karşılandığını vurgulayarak, Türkiye'nin ekonomik istikrarına olan güvenin arttığını gösteriyor.(halk)