ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın son açıklamaları, küresel finans piyasalarında olduğu gibi kripto para piyasalarında da önemli bir hareketliliğe yol açtı. Powell, Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada, Fed'in para politikasında değişiklik yapma zamanının geldiğini belirtti ve faiz indirimlerine dair ipuçları verdi. Bu mesajlar, piyasalarda "güvercin" bir duruş olarak algılandı ve enflasyonda yukarı yönlü risklerin azalmasıyla birlikte faiz indirimlerinin zamanlamasının ekonomik verilere bağlı olacağını ifade etti.

Powell'ın açıklamaları, Fed'in yıl sonuna kadar toplamda 100 baz puanlık faiz indirimi yapacağı beklentilerini güçlendirdi. Piyasalarda, Eylül ayında Fed'in 50 baz puanlık faiz indirimi yapma olasılığı yüzde 32,5 olarak değerlendirilirken, 25 baz puanlık indirim yapma olasılığı ise yüzde 67,5 olarak öngörülüyor.

Bakanlıktan açıklama: Turizmde Temmuz rekoru! Bakanlıktan açıklama: Turizmde Temmuz rekoru!

Bu gelişmeler kripto para piyasalarında da yükselişlere neden oldu. Powell'ın konuşması sonrasında, Bitcoin yüzde 7'nin üzerinde bir artışla 64 bin doları aştı, Ethereum ise 2 bin 800 dolara yaklaştı. Bu durum, kripto para piyasalarının Fed'in para politikasındaki değişikliklere duyarlılığını bir kez daha gösterdi. Saat 12.00 itibarıyla Bitcoin 64 bin 306 dolar, Ethereum ise 2 bin 775 dolar seviyesinden işlem görmeye devam ediyor.

Kaynak: KARAR