Ons altın rekor seviyelere çıktı Ons altın rekor seviyelere çıktı

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda İsviçre temsilcisi Young Boys'a elenerek turnuvaya veda eden Galatasaray'ın borsada işlem gören hisseleri, yüzde 9'dan fazla değer kaybetti. Sarı-kırmızılı ekip, Young Boys'a karşı 3-2 ve 1-0'lık skorlarla yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansını kaybetti. Bu gelişme, borsada Galatasaray Sportif AŞ'nin hisse fiyatlarının düşmesine neden oldu.

Dünkü mağlubiyetin ardından, Galatasaray hisseleri güne güçlü bir düşüşle başladı. 8,41 TL'den kapanış yapan hisseler, saat 10.55 itibarıyla yüzde 9,04 düşüşle 7,65 TL'ye geriledi. Analistler, bu düşüşün arkasında Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nden elde edilebilecek önemli gelirleri kaçırmasının yattığını belirtti.

Şampiyonlar Ligi'ne katılım ücretinin 18 milyon 620 bin avro, yayın gelirinin 9 milyon avro olarak belirlendiği ve galibiyet başına 2,1 milyon avro, beraberlik için 700 bin avro ödüllerinin ödeneceği göz önüne alındığında, Galatasaray bu turnuvadan en az 27,6 milyon avro gelir elde edememiş oldu.

Öte yandan, Fenerbahçe hisseleri, Ferdi Erenay Kadıoğlu'nun 30 milyon avro bonservis bedeliyle Brighton'a transferi sonrası yüzde 2,3 artarak 140 TL'ye yükseldi. Diğer spor kulübü hisselerinde ise Beşiktaş yüzde 3,15 yükselirken, Trabzonspor hisseleri yüzde 3,24 değer kaybetti.

Kaynak: HABERLER.COM