İngiltere'deki kraliyet görevlerinden 2020'de feragat ederek ABD'ye taşınan Prens Harry ve eşi Meghan Markle, geçtiğimiz haftalarda Nijerya'yı ziyaret etmişti. Ancak çiftin, kraliyet üyeleri gibi resmi bir ziyaret gerçekleştirmesi, Birleşik Krallık'ta çeşitli tepkilere yol açtı.

Kraliyet uzmanı ve yazar Tom Quinn, bu ziyaretin ardından Kral Charles ve Prens William'ın öfkeli olduğunu iddia etti.

Quinn, "Resmi bir kraliyet ziyaretinden bekleyebileceğiniz her şey vardı: Resepsiyonlar, okullara, yardım kuruluşlarına, engellilere ve yaralı askerlere ziyaretler. Charles'ın hiç bu kadar sinirli görülmediği söyleniyor" dedi ve ekledi:

"Meghan ve Harry'nin konuşmaları ve tüm tavırları öyle tasarlanmıştı ki hala tamamen görev başındaki kraliyet üyeleri oldukları izlenimini veriyorlardı. Charles ve William için durum şu: Sanki Meghan ve Harry, 'Görev başındaki kraliyet üyesi olmak için sizin izninize ihtiyacımız yok. Bunu istediğimiz zaman istediğimiz yerde kendi kurallarımızla gerçekleştiririz' diyor. William ve Charles kafalarını kaşıyıp 'Bu kabus durumunu nasıl kontrol edeceğiz?' diye düşünüyor."

Dünyanın en iyi kurabiyeleri açıklandı: Türkiye listede Dünyanın en iyi kurabiyeleri açıklandı: Türkiye listede

Nijerya ziyaretinin tartışmalı olduğunu belirten kaynaklar, çiftin Nijerya Genelkurmay Başkanı Christopher Musa'nın davetiyle geçen hafta cuma günü Batı Afrika ülkesine gittiğini ve üç gün boyunca orada ağırlandığını aktardılar. Ancak isimleri ve görevleri belirtilmeyen kaynaklar, bu ziyarette hükümetin herhangi bir rol oynamadığını vurguladılar.

Kaynak: KARAR