YAŞAM

Dünyanın en iyi kurabiyeleri açıklandı: Türkiye listede

Dünyaca ünlü lezzet rehberi Taste Atlas, dünyanın en iyi kurabiyelerini açıkladı. Listedeki bazı ilginç kurabiye çeşitleri şunlar:

Dünyaca ünlü lezzet rehberi Taste Atlas, dünyanın en iyi kurabiyelerini açıkladı. Listedeki bazı ilginç kurabiye çeşitleri şunlar:

  1. Petticoat Tails (İskoçya): İskoçya kökenli, tereyağlı ve özenle hazırlanan kurabiyeler. İsmi, 16. yüzyılda İskoç Kraliçesi Mary'nin tereyağlı kurabiyelerine benzeyen kumaş parçalarından geliyor.

  2. Makroud el Louse (Cezayir): Cezayir'e ait bir kurabiye çeşidi. Badem, yumurta, şeker ve portakal suyu gibi malzemelerle yapılır. Pudra şekeri ile kaplanarak servis edilir.

  3. Alfajores (Arjantin): Arjantin'e özgü, süt reçeli ile doldurulmuş iki yuvarlak kurabiye arasında bir sandviç şeklinde sunulan kurabiyeler. Üzerleri genellikle çikolata ile kaplanır veya şekerleme şekeri serpilir.

  4. Stroopwafel (Hollanda): Hollanda kökenli, ince gofretler arasına şurup, şeker, tereyağı ve tarçın doldurulmuş kurabiyeler.

  5. Melomakarona (Yunanistan): Yunan Noel geleneğine ait irmik kurabiyeleri. Bal, portakal kabuğu rendesi, tarçın, zeytinyağı ve bazen konyak ile tatlandırılır.

  6. Marranitos (Meksika): Meksika'ya özgü, domuz şeklindeki zencefilli küçük kekler.

  7. Chocolate Chip Cookie (Amerika): Amerika kökenli, çikolata parçacıklarıyla dolu yumuşak çiğneme dokusuna sahip kurabiyeler.

Türkiye'den ise listede şu kurabiyeler yer alıyor:

  • İzmir Bombası: 14. sırada yer alıyor.
  • Acıbadem Kurabiyesi: 47. sırada yer alıyor.

Taste Atlas, dünyanın dört bir yanından geleneksel ve özgün lezzetleri sıralayarak gastronomi tutkunlarına rehberlik ediyor.