İstanbul Rumeli Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor, sonbahar-kış aylarında mevsimsel salgınlar halinde ortaya çıkan ve halk arasında domuz gribi olarak bilinen grip enfeksiyonlarının son dönemde çocuklarda oldukça sık görüldüğünü söyledi.
Öğretim Üyesi Salih Aydın, hastalığa neden olan influenza virüsünün A ve B tipinin, C tipine göre daha fazla salgına yol açtığını söyledi.
Aydín aşağıdaki gibi devam etti:
“Ateşin ani başlangıcı, öksürük, baş ağrısı, baş ağrısı, yaygın kas ağrısı, eksiklik, zayıflık, iştah, bulantı, kusma şikayetleri, bu hastalıkta kendilerini solunum katılımı nedeniyle bronşit ve zatürre gibi gösteriyor. Özellikle küçük çocuklarda ve kronik hastalıkları olan çocuklarda, ciddi klinik hastaneye yatışlara ve yaşamı tehdit eden resimlere yol açabilir. "
Çocukları grip enfeksiyonundan korumak için, grip mevsiminde kalabalık ortamlardan mümkün olduğunca fazla tutmak çok önemlidir. Çocuğunuz ellerini yıkayacak yaşta ise etkili el yıkama öğretilmeli ve uygulanmalıdır.
Küçük çocukların bakıcılarının da ellerini sık sık yıkaması çok önemlidir. Grip damlacık yoluyla bulaşan bir enfeksiyon olduğundan kapalı mekanların sık sık havalandırılması gerekmektedir. Bağışıklık sisteminizi güçlü tutmak için iyi uyku, yeterli ve dengeli beslenme ve bol sıvı tüketimi de oldukça önemli” dedi.
Aydın, her yıl grip mevsimi başında 6 aydan büyük tüm çocuklara grip aşısı yapılması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:
"Her yıl aşı yapılmasının gerekli olmasının nedeni, aşının sağladığı bağışıklığın ilerleyen dönemlerde azalmasıdır. günler". yıl. "Her yıl, bir sonraki grip sezonunda dolaşımda olması beklenen virüs türlerinden üçünü içeren grip aşıları hazırlanıyor" dedi.