Sinan Ateş Davası: Beşinci Celse Gerçekleşti

30 Aralık 2022'de eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili dava, beşinci celsesinde Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etti. Bugünkü duruşmada tanıkların ifadeleri alındı ve ara karar verildi.

Mahkeme Kararları

Mahkeme, eksik bilgi ve belgelerin savcılıktan istenmesine karar verdi. 22 sanığın yargılandığı davada, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Aytaç Ataç, Caner Günray, Umut Ersoy, Alper Atay, Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz, Osman Bayraktar ve Ufuk Köktürk tahliye edildi. Eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın eski MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un milletvekili olduğu dönemde evinden gözaltına alınmasına dair bilgilerin dosyaya eklenmesi talebi reddedildi.

İlk Duruşmalar ve Savunmalar

Geçtiğimiz pazartesi günü başlayan davada ilk üç gün, 22 sanık ve 19 sanık avukatı savunmalarını yaptı. Dördüncü duruşmada sanık avukatları savunmalarını tamamlarken, şikâyetçilerin ifadeleri de alındı. Bugün ise tanıkların dinlenmesine başlandı.

Tanıkların İfadeleri

Motokurye Yusuf Mert: İlk tanık olarak ifade veren Yusuf Mert, olay günü siparişe giderken şüphelilere denk geldiğini belirtti. Mert, "Onlarda da motor vardı. Süren kişide kask vardı ancak yolcuda kask yoktu. Plakada 35 E yazıyordu, diğer kısmı bantlıydı. Daha sonra Konya yoluna çıktılar. Silah sesi duymadım" dedi.

Yavuz Süleymanoğlu: Tanık Yavuz Süleymanoğlu, Aytaç Ataç’ı tanıdığını ve onun işlettiği dükkana müşteri olarak gittiğini söyledi. Ateş'in öldürüldüğü gün orada bulunduğunu belirten Süleymanoğlu, "Bana Sinan Ateş’in öldürüldüğünü söylediler. Adını ilk defa duydum. Aytaç, Tolgahan Demirbaş’ı aradı. Sonrasında bulunduğumuz mekandan beş gibi çıktık" dedi.

Gönül Ergin: SEGBİS aracılığı ile ifade veren Gönül Ergin, olay günü doktor randevusu olduğunu ve doktordan çıktığında arabasına bindiği sırada silah sesleri duyduğunu anlattı. Ergin, "Seyir halinde bakınırken, şahısın sol elinde büyük bir silah olduğunu gördüm. Elinde silahla, kafasında maske olmadan birinin motorla bekleyen kasklı birinin arkasına binerek hareket ettiğini gördüm. Motorun plakasının son 3 rakamı kapatılmıştı. Daha sonra polisi arayarak durumu anlattım ve kaçan şahısların resimlerini çektim. Olay yerine gidip komiserin numarasını alarak çektiğim resimleri yolladım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy görüştü

Olay Anı Anlatımı

Cinayet sırasında Sinan Ateş'in yanında bulunan arkadaşı Ahmet Keçik, cinayetin yaşandığı günü şöyle anlattı:

"Ben ofise gittiğimde Sinan Ateş abdest alıyordu. Cuma namazına gittik. Daha sonra ofise dönüp bir restoranda yemek yedik. Restoran çıkışında şahıs aniden karşımıza çıktı ve çok seri bir şekilde en az 9-10 kere ateş etti. İlk gövdeye ateş açıldı ve Ateş yere kapandı. Silah sesleri devam ederken aracın arkasına saklandım. Rahmetli çok kan kaybediyordu. Polisi arayıp yardım çağırdım."

Tanık Gökhan Türkmen’in İfadesi

Tanık Gökhan Türkmen, Alper Atay’ı beş yıldır tanıdığını ve Sancaktepe’deki otelinde futbolcuların konaklaması için yönlendirme yaptığını söyledi. Türkmen, Çep’i ise tanımadığını belirtti. Alper Atay ile olan görüşmesine ilişkin, "Alper beni görüntülü aradı ve otel odası talep etti. Odayı kimin için istediğini bilmiyorum" dedi.

Ara Karar Bekleniyor

Mahkeme başkanı, tanıkların ifadelerinin tamamlanmasının ardından duruşmaya ara verdi. Mahkemenin ara karar açıklaması bekleniyor.

Savcılığın davaya ilişkin mütalaasını 19 Temmuz'da açıklayacağı bildirildi.

Kaynak: KARAR