CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanması kararına sert tepki gösterdi. Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yaşananların Hakkari halkının iradesini yok saymak olduğunu belirterek, kayyum görevlendirmesinin geri çekilmesini talep etti.

Özgür Özel'den çağrı: 21.00'de hep birlikte ayağa kalkıyoruz Özgür Özel'den çağrı: 21.00'de hep birlikte ayağa kalkıyoruz

Özgür Özel, karar sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Hakkari Belediyesi'ne sabah saatlerinde bir operasyon yapılarak, Belediye Başkanının gözaltına alınmasını ve 10 yıl önce başlamış ve halen süren bir davası gerekçe gösterilerek kayyum atanmış olmasını reddediyoruz. Yaşananlar, henüz 2 ay önce tecelli etmiş Hakkari halkının iradesini yok saymaktır. Kayyım görevlendirmesi geri çekilmelidir. Demokrasinin ve halk iradesinin yanında, kayyım anlayışının karşısındayız!"

Özel'in açıklaması, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı ve birçok kullanıcı tarafından desteklendi. CHP lideri, demokrasi ve halk iradesine vurgu yaparak, kayyum atanmasına karşı duruşunu net bir şekilde ortaya koydu.

Kaynak: Cumhuriyet