Özel, açıklamasında şunları söyledi: "22 yıllık iktidarları boyunca siyasi partiler arasında, darbe girişiminden hemen sonra olan istisnai ziyaret dışında bu tür ziyaretler yapılmıyordu. Ben CHP'nin genel başkanı seçildiğimde, artık kin ve nefret siyasetini bitirmemiz gerektiğini ve herkesin kendi işini yaparken birbirinin seçmenine saygı göstermesi gerektiğini söylemiştim.

31 Mart'ta birinci parti çıktık ve Ramazan Bayramı'nda tüm siyasi parti liderlerini aradım. Cumhurbaşkanı teşekkür telefonu açmamıştı ama biz birinci parti olduğumuzda, kendisinden başlayarak tüm siyasi partileri aradık ve bayramlaştık. Daha sonra randevulaşıp kendilerini ziyaret ettik, müzakere ettik, görüş alışverişinde bulunduk. Kendisi de bu ziyaretten sonra iade-i ziyarette bulunacağını söyledi. Arada geçen 5 haftalık süreçte insanlar normalleşme ve yumuşama dediler.

Herkes bundan memnun oldu. Sayın Bahçeli de memnun oldu ama Bahçeli'nin partisindeki bazı odaklar rahatsız oldular ve tehditlerde bulundular. O gerilim ortamında Sayın Bahçeli'nin bazı değerlendirmeleri oldu. Ben tekrar belirtmek isterim ki kimse istiyor diye kavga edecek değilim. Benim işim gerilim yaratmak değil; aç olan, ürünü para etmeyen insanların sorunlarını dile getirmek.

Erdoğan'ın 'Hazmedemediler' Sözlerine Yanıt

Sayın Cumhurbaşkanının 'hazmedemediler' sözlerini üzerimize hiç almıyoruz. Bu işi başlatan biziz. Herhalde bunu yine ittifak ortağına söylüyor. Cumhur İttifakı'nın ortakları bizim üzerimizden iletişim kuruyorlar. Ramazan ve Kurban bayramlarında yaptığımız gibi doğrudan iletişim kursunlar. Birbirlerine iyi ya da kötü söz söyleyeceklerse doğrudan birbirlerine söylesinler.

'Onların Birlikteliği Yoksulluk Getirdi'

Onların birlikteliği maalesef işsizlik ve yoksulluk getirdi. Bugün maliyetin altında buğday ve çay fiyatı veren, endişe ederiz ki maliyet fiyatının altında fındık ve kuru üzüm fiyatı açıklayacak bir birliktelikleri var. Sorun burada. Onlar iyi geçinsinler, birlikte olsunlar; buna laf eden yok ama bu birliktelik açlık, yoksulluk, sefalet ve işsizlik üretiyorsa sorun burada.

TBMM'de hırsızsınız kavgası: AKP'liler DEM Partililere yumrukla saldırdı TBMM'de hırsızsınız kavgası: AKP'liler DEM Partililere yumrukla saldırdı

Ben bu sorunları çözmenin derdindeyim. Bugün bir kez daha tüm siyasi partilerin liderlerine, mensuplarına ve oy verenlerine hayırlı bayramlar diliyorum. Bayram küslerin barıştığı, kavgaların bittiği günlerdir. Ümit ediyorum ki herkes bayramın ruhuna uygun bir bayram geçirir. Bayramdan sonra da güzel işleri hep birlikte yaparız."

Kaynak: Cumhuriyet