DÜNYA

Lübnan'da ikinci siber saldırı: Hizbullah'a ait telsizler patlatıldı

Lübnan'daki Hizbullah üyelerinin kullandığı iletişim cihazlarına yönelik yeni bir siber saldırı gerçekleştirildi. Bu saldırıda, Hizbullah'ın kullandığı el telsizleri, Lübnan'ın güneyinde ve başkent Beyrut'un güney banliyölerinde tekrar patladı.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyindeki Dahiye Mahallesi'nde, dünkü çağrı cihazı saldırısında hayatını kaybeden Hizbullah üyelerinin cenaze töreninin yapıldığı alanın yakınlarında bir patlama yaşandı. Patlama sesleri, bölgedeki tedirginliği artırdı ve saldırının etkilerini derinleştirdi.

Lübnan medyası, Beyrut’un güneyi ve ülkenin güneyinde Hizbullah’a ait telsizlerin patlatıldığını bildirdi. Patlamalarda ilk belirlemelere göre en az 3 kişi öldü ve onlarca kişi yaralandı.

Saldırıda kullanılan telsizlerin, Hizbullah tarafından 5 ay önce, çağrı cihazları ile aynı zamanda satın alındığı belirtildi. Patlamaların ardından Lübnan Sağlık Bakanlığı, çağrı cihazlarının patlatılması sonucu ikisi çocuk toplam 12 kişinin hayatını kaybettiğini ve yaklaşık 2.800 kişinin yaralandığını açıkladı.

Lübnanlı yetkililer, bu tür saldırılardan İsrail'i sorumlu tutarken, İsrail'den henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Saldırıların ardından İsrail-Lübnan sınırındaki çatışmaların gerilimi artmış durumda ve bölgedeki durum endişe verici bir hal almış durumda.