Avrupa Birliği, tütün ve benzeri ürünlerin kullanımını azaltmaya yönelik önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Avrupa Komisyonu'nun bugünkü toplantısında, sigara yasaklarını genişletmeyi hedefleyen yeni düzenlemeler ele alınacak. Bu yeni düzenlemelerle birlikte, nikotin içermeyen ısıtılan tütün ürünleri gibi yenilikçi ürünler de yasak kapsamına alınabilir. Ayrıca, açık alanlarda sigara içmek de yasaklanabilecek.

Euronews'ün ulaştığı belgelere göre, kamuya açık yerler, iş yerleri ve toplu taşıma araçlarında pasif içiciliği azaltmak için mevcut 2009 yönergeleri daha da genişletilecek. Yeni öneriler, "ısıl tütün ürünleri ve elektronik sigaralar, nikotin içeren veya içermeyen" daha geniş bir ürün grubunu hedef alıyor. Bu ürünler, genellikle daha güvenli alternatifler olarak tanıtılsa da, ikinci el duman ya da likitlerle çevredeki insanlara zarar verebiliyor.

Lübnan'da ikinci siber saldırı: Hizbullah'a ait telsizler patlatıldı Lübnan'da ikinci siber saldırı: Hizbullah'a ait telsizler patlatıldı

Ayrıca, restoran, bar ve kafelerin açık alanları, balkonlar, teraslar gibi mekanlar da sigara içilmeyen bölge haline getirilecek. Otobüs durakları ve havaalanları gibi yerlerin yanı sıra iş yerleri, hastaneler ve huzurevlerine bağlı açık alanlarda da sigara içmek yasaklanacak. 

Kaynak: KARAR