İsrail ordusu, Yemen'den atılan balistik füzenin ülkenin merkez bölgesini hedef aldığını ve çeşitli bölgelerde saldırı alarmlarının devreye girdiğini duyurdu. Ayrıca, hava savunma sistemlerinden ateşlenen önleyici füzelerin patlama seslerinin birden fazla noktada duyulduğunu belirtti.

Saldırı Alarmları ve Patlama Sesleri

Yemen'deki Husiler, İsrail'e çok sayıda füze fırlattıklarını ve İsrail'in Demir Kubbe hava savunma sisteminin bu füzelere karşı etkisiz kaldığını iddia etti. İsrail ordusunun açıklamasına göre, Yemen'den atılan balistik füze ülkenin merkez bölgesinde açık araziye düştü. Bu olay sırasında birden fazla noktada saldırı alarmları çaldı. Ülke genelinde duyulan patlama seslerinin, hava savunma sistemlerinden ateşlenen önleyici füzelerden kaynaklandığı ve bu füzelerin isabetlerinin henüz değerlendirilmediği ifade edildi.

İsrail Savunma Bakanı: Savaşta yeni aşama başladı İsrail Savunma Bakanı: Savaşta yeni aşama başladı

Maddi Hasar ve Yaralanmalar

İsrail polis sözcülüğü, işgal altındaki Batı Şeria'daki Modin yerleşim bölgesindeki tren istasyonuna düşen şarapnel parçalarının maddi hasara yol açtığını bildirdi. Ayrıca, Ben Gurion Havalimanı yakınlarındaki Lid (Lod) kentinde, füze parçalarının açık araziye düşmesi sonucu yangın çıktığı ve bu olayda çeşitli yaralanmalar yaşandığı aktarıldı. Acil yardım ekipleri, sığınaklara gitmeye çalışan 9 kişiden yardım çağrısı aldıklarını duyurdu.

Önceki Saldırılar

19 Temmuz'da Tel Aviv'de düzenlenen insansız hava aracı (İHA) saldırısında büyük bir patlama meydana gelmişti. Bu saldırıda bir kişi hayatını kaybetmiş, dört kişi ise yaralanmıştı. İsrail ordusu, ertesi gün Yemen'deki İran destekli Husilerin kontrolündeki Hudeyde Limanı'na hava saldırısı düzenlemişti.

Lübnan'dan Roket Atışları

Lübnan'dan İsrail'in kuzeyindeki Yukarı Celile ve Golan Tepeleri'ne yaklaşık 40 roket atıldığı bildirildi. İsrail ordusu, bu roketlerin bazılarının hava savunma sistemleri tarafından imha edildiğini, bazıların ise açık alana düştüğünü ve yangına neden olduğunu belirtti. Ayrıca, Lübnan'dan fırlatılan patlayıcı yüklü bir İHA'nın İsrail'in kuzeyindeki Metula yerleşim yerine düştüğü, ancak herhangi bir hasara yol açmadığı ifade edildi. İsrail ordu radyosuna göre, son 48 saat içinde İsrail'in kuzeyine yaklaşık 150 roket atıldı.

Kaynak: HABERLER.COM