GÜNDEM

Kavgada ölen hamile kadının annesi sanıktan şikayetçi olmadı

Kandıra'da iddiaya göre, akraba iki aile arasındaki kavga sırasında çıkan tartışmada Aydın Çiçek, silahını çekerek ateş etmiş ve bu sırada 3,5 aylık hamile yeğeni İpek Çiçek'in ölümüne sebep olmuştu. Sanık, silahı ortalığı yatıştırmak amacıyla çektiğini savunduğu ifadesinde, "Çekişme esnasında silah patlayınca mermi yeğenime denk geldi." dedi. Olayın ardından İpek Çiçek'in eşi Emre Çiçek ise sanığı kasten eşini öldürmekle suçlayarak kaçtığını iddia etti.

Kandıra ilçesinde yaşanan trajik olayla ilgili olarak İstanbul'da görülen ilk duruşmada tutuklu sanık Aydın Çiçek, olayın kazara olduğunu ileri sürdü. İddiaya göre, akraba iki aile arasındaki kavga sırasında çıkan tartışmada Aydın Çiçek, silahını çekerek ateş etmiş ve bu sırada 3,5 aylık hamile yeğeni İpek Çiçek'in ölümüne sebep olmuştu.

Sanık, silahı ortalığı yatıştırmak amacıyla çektiğini savunduğu ifadesinde, "Çekişme esnasında silah patlayınca mermi yeğenime denk geldiğini" belirtti. Olayın ardından İpek Çiçek'in eşi Emre Çiçek ise sanığı kasten eşini öldürmekle suçlayarak kaçtığını iddia etti.

Duruşmada tutuksuz yargılanan S. Çiçek ise babasının elinden silahı aldığını ve bu sırada silahın patladığını öne sürdü. Olayda başka bir çocuğun da yaralandığı belirtildi.

İpek Çiçek'in annesi ise olay sırasında kardeşi Aydın Çiçek'in silahını doğrultmasını engellediğini ifade ederek, kasten bir eylemin olmadığını dile getirdi ve sanıktan şikayetçi olmadığını belirtti.

Mahkeme, dosyadaki eksiklikler nedeniyle duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.