Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Pensilvanya'da yaşayan Gülen'in ölümü, FETÖ’nün yayın organları tarafından doğrulandı.

Örgüt üyeleri ve Gülen’in yeğeni Ebuseleme Gülen, sosyal medya aracılığıyla bu acı haberi paylaştı.

MİT'in raporlarına göre, FETÖ elebaşının ölümünün kamuoyuna açıklanıp açıklanmaması konusunda örgüt içinde tartışmalar yaşandı. Bazı üyeler bu haberi gizlemek isterken, durumun gizlenemeyeceğini savunanlar daha etkili oldu. Gülen’in son zamanlarda sağlığının kötüye gittiği ve akıl sağlığının yerinde olmadığı biliniyordu. Ancak, örgütün önemli isimlerinden Cevdet Türkyolu, bu durumu gizleyerek bağışların devam etmesini sağlamaya çalıştı. Bu amaçla, eski videoları yeniden gündeme getirdi.

Küçükçekmece'de Kumar Operasyonu: 21 Kişiye Para Cezası! Küçükçekmece'de Kumar Operasyonu: 21 Kişiye Para Cezası!

FETÖ içinde cenaze düzeniyle ilgili bir başka tartışma da sürüyor. Örgüt liderinin nereye gömüleceği, cenaze namazını kimin kıldıracağı ve kimlerin katılacağı konuları üzerinde görüş ayrılıkları yaşanıyor. Cevdet Türkyolu, cenazeyi kendi kontrolünde düzenlemek isterken, ABD'deki bazı üyeler ise Avrupa'dan gelecek olanların beklenmesi gerektiğini savunuyor. Cenaze töreninin ardından, Gülen'in mezarının gizli tutulması gerektiği düşünülüyor; böylece Saidi Nursi benzeri bir imaj yaratılmak isteniyor.

İstihbarat kaynakları, FETÖ'nün ABD ve Avrupa'da ikiye bölünme ihtimalinin güçlü olduğunu ve bu durumun çatışmalara yol açabileceğini belirtiyor.

Ebuseleme Gülen, amcasının ölümünü sosyal medya üzerinden de doğrulayarak bu haberi netleştiren önemli bir kaynak oldu. Gülen, son olarak Pensilvanya'daki çiftliğinden başka bir yere götürülürken görüntülenmişti. Sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybeden Gülen’in ardından, örgütün nasıl bir yol haritası çizeceği merakla bekleniyor.

Kaynak: SÖZCÜ