Fener Rum Patrikhanesi'nde düzenlenen ayin ve Haliç Sahili'nde gerçekleşen denizden haç çıkarma töreniyle İstanbul, Hz. İsa'nın vaftiz edilişinin 2024. yıl dönemini coşkuyla kutladı. Bu anlamlı etkinliğin yanı sıra Bakırköy, Beşiktaş ve Kadıköy ilçelerinde de eş zamanlı törenler düzenlendi.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ayios Yorgi Kilisesi'nde yönettiği ayinde, sabah saatlerinde başlayan törende dualar edildi ve mumlar yakıldı. Radikal Sol İttifak'ın (SYRIZA) lideri Stefanos Kaselakis de törene katılanlar arasındaydı.

Patrik Bartholomeos ve diğer katılımcılar, kiliseden Haliç Sahili'ne yürüyerek denizden haç çıkarma törenine geçti. Patrik, Haliç'te attığı haçla, suya giren 50'ye yakın kişi arasından haçı çıkaran kişiyi seçti. Bu kişi, Yunanistan Dedeağaç'tan gelen Kostas Kypros oldu.

Dünyanın en yaşlı insanı Branyas vefat etti Dünyanın en yaşlı insanı Branyas vefat etti

Deniz polisinin güvenlik önlemleri altında gerçekleşen Balat'taki tören, aynı anda Kadıköy, Bakırköy ve Beşiktaş'ta da yapıldı.

Gazeteci Mehveş Evin, Moda'da 45 yıl aradan sonra düzenlenen denizden haç çıkarma törenini paylaşarak, bu anı tanıklık etmenin mutluluğunu belirtti.

Kaynak: bianet