DÜNYA

İsrail, Lübnan'daki tüm çağrı cihazlarını aynı anda patlattı: 2800 yaralı!

İsrail'in Lübnan'daki çağrı cihazlarına sızarak gerçekleştirdiği saldırı sonucu binlerce kişinin yaralandığı bildirildi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırıda 8 kişinin hayatını kaybettiğini ve 2.800 kişinin yaralandığını duyurdu. Yaralı sayısının çokluğu nedeniyle bakanlık, tüm sağlık çalışanlarına acilen görev yaptıkları sağlık merkezlerine gitmeleri talimatını verdi. Ayrıca vatandaşlara kan bağışı yapmaları çağrısında bulunuldu.

İsrail'in Lübnan'da gerçekleştirdiği bir siber saldırı sonucu çağrı cihazlarına sızarak bu cihazları patlattığı ve binlerce kişinin yaralandığı bildirildi.

Lübnan'ın resmi haber ajansı NNA'ya göre, bu patlamalar sonucunda 8 kişi hayatını kaybederken, 2.800 kişi yaralandı. Saldırı, Beyrut'un güney banliyöleri başta olmak üzere birçok bölgede etkili oldu ve cihazların kullanıcıları üzerinde infilak ettiği anlar sosyal medyada yer aldı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, acil durum ilan ederek tüm sağlık personelini göreve çağırdı ve kan bağışı yapılması çağrısında bulundu. Ayrıca vatandaşlardan ve sağlık çalışanlarından çağrı cihazı kullanmamaları istendi. Beyrut sokaklarında ambulans hareketliliği gözlenirken, Lübnan güvenlik güçleri trafiği düzenlemek için caddelerde konuşlandı.

İsrail'in bu saldırısı, Hizbullah'ı hedef aldığı iddia edilse de sivilleri de etkiledi. Hizbullah, saldırıdan İsrail'i sorumlu tutarak misilleme yapacağını açıkladı. İran'ın Beyrut Büyükelçisi Mojtaba Amani de saldırıda hafif yaralandı.