GÜNDEM

Hizmet Üretim Endeksi Nisan Ayında Azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, nisan ayında hizmet üretim endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,2 düşüş gösterdi. Nisan ayında ulaştırma ve depolama hizmetleri azalırken, konaklama ve yiyecek hizmetlerinde ise artış yaşandığı belirtildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, nisan ayında hizmet üretim endeksi bir önceki aya göre %2,2 azaldı. Bu dönemde ulaştırma ve depolama hizmetleri %2,1 azalırken, konaklama ve yiyecek hizmetleri %3,2 arttı. Bilgi ve iletişim hizmetleri %5,7, gayrimenkul hizmetleri ise %9,6 oranında düşüş gösterdi. Mesleki, bilimsel ve teknik hizmetlerde %5,5 azalma yaşanırken, idari ve destek hizmetleri %1,7 azaldı.

Ayrıca, hizmet üretim endeksi Nisan 2024'te bir önceki yılın aynı ayına göre %2,3 artış gösterdi. Bu dönemde ulaştırma ve depolama hizmetleri %2,7, konaklama ve yiyecek hizmetleri %10,4 artış gösterirken, bilgi ve iletişim hizmetleri %1,0 oranında arttı. Gayrimenkul hizmetleri %1,3 azalırken, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler %6,8 azaldı. İdari ve destek hizmetleri ise %3,8 artış kaydetti.