İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Erdoğan ve Bahçeli'nin bugün saat 16.00'da bir araya geleceğini duyurmuştu.

'Normalleşme' Tartışmalarının Ardından İlk Zirve

Bu zirve, MHP lideri Bahçeli'nin başlattığı 'normalleşme' tartışmalarının ardından ilk kez gerçekleşti. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, 'AK Parti ve CHP ittifak yapsın, 6'lı masa da destek versin' imasında bulunmuştu. Bu açıklamadan sonra AKP'den peş peşe Cumhur İttifakı mesajları gelmişti.

Erdoğan, Bahçeli'ye Sahip Çıktı

Görüşmeden birkaç saat önce partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, MHP lideri Bahçeli'ye destek verdi ve Cumhur İttifakı'na olan bağlılığını yineledi.

CHP erken seçim için tarih verdi CHP erken seçim için tarih verdi

Erdoğan, "Son 8 yıldır MHP ile omuz omuza yürüyoruz. Oynanan oyunun farkındayız. Bitleri katlanan FETÖ'nün tetikçi kalemleriyle nereye varılmak istendiğini çok iyi biliyoruz. Gerek Sayın Devlet Bahçeli gerekse şahsım; yapılan saldırıları, fitne çabalarını, saldırıların arkasındaki aklı net biçimde görüyoruz. Cumhur İttifakı olarak sarsılmadan yolumuza devam ediyoruz ve devam edeceğiz." dedi.

Sinan Ateş Davasına 5 Gün Kala

Görüşmenin, Sinan Ateş cinayeti davasına sadece 5 gün kala gerçekleşmesi dikkat çekti.

Cinayetin ardından hazırlanan ve Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, 22 sanığın yargılanacağı ilk duruşma 1 Temmuz’da yapılacak.

Sanıklar "tasarlayarak öldürme," "öldürmeye teşebbüs," "suça azmettirme" ve "suça yardım etme" suçlamalarıyla yargılanacak

Kaynak: Cumhuriyet