CHP Genel Başkanı Özgür Özel, erken seçim konusundaki soruları yanıtladı. Özel, "Bugünden 1.5 yıl sonrası bir erken seçimi olası görüyorum. İstiyor muyum, gelecek hafta olsun istiyorum" dedi.

Cenaze Töreni Sonrası Açıklama

TBMM'de 22. ve 23. Dönem Düzce Milletvekili ve 58. Hükümet Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için düzenlenen cenaze töreni sonrası gazetecilere konuşan Özel, erken seçim konusundaki görüşlerini paylaştı.

"Gelecek Hafta Olsun İstiyorum"

Özel, erken seçimle ilgili şu ifadeleri kullandı: "Erken seçim meselesinde CHP olarak istikrarlı bir şekilde aynı değerlendirmeyi yapıyoruz. 31 Mart seçimlerinde seçmenlerden bunun bir yerel seçim olduğunu söyleyerek oy istemiştik. Aldığımız kredinin farkındayız. Bu sonuçları sadece partimize mal ederek bir erken seçim değerlendirmesi yapmayacağım demiştim."

Anketlerde CHP'nin Durumu

"Anketlerde dördüncü ay üst üste birinci parti pozisyonunu muhafaza ediyoruz. Bu şartlarda halkın isteyip istemediğine bakmak lazım. Böyle bir talep yokken her gün artıyor."

360 Milletvekili Şartı

"Erken seçim yapılabilmesi için 360 milletvekilinin oyuna ihtiyaç var. Bugün için böyle bir milletvekili sayısı bizde de iktidarda da yok. Siyasi olarak da erken seçime direnebilmenin belirli şartları var. Ekonomi böyle kötü giderken asgari ücrete zam yapmazsanız, emekli maaşları düşük kalırsa, esnafın sorunlarını duymazsanız, vatandaş erken seçim ister ve sizi gönderir."

Erken Seçim Öngörüsü

"Benim değerlendirmem şudur: Bence 5 yıl tamamlanmaz, 2.5 yılın ortasında erken seçim olur. Bugünden 1.5 yıl sonrası bir erken seçimi olası görüyorum. İstiyor muyum? Gelecek hafta olsun istiyorum. Parti birinci partiyken bu kadar zor durumdaki insanların umudu CHP olmuşken neden istemeyeyim."

"Erken Seçim Kaçınılmaz Olur"

"AKP ve MHP oy vermediği sürece bizim erken seçim dememizin bir önemi yok. Siyaseten böyle devam ederlerse erken seçim kaçınılmaz olur."

Normalleşme Süreci

"Uzun süredir biz normalleşme diyorduk, Sayın Erdoğan yumuşama diyordu. Dünden itibaren bu sürecin terminolojisinde bizim kullandığımız ifadeye döndü ve o da normalleşme demeye başladı. Bu süreçte muhalefetten yumuşama kimse beklemesin ama diyalog zemini gerekiyor."

Yalçın Karatepe görüşmeyi anlattı: Değişim iradesi göremedik Yalçın Karatepe görüşmeyi anlattı: Değişim iradesi göremedik

Sinan Ateş Göndermesi

"Normalleşme kelimesini kabullenmelerini olumlu bir gelişme olarak görüyorum. Yumuşamanın içinde bu kadar ağır ve sert şartlar varken muhalefet mi yumuşayacak? Kendileri de yumuşamasınlar, normalleşsinler. Normal demokrasilerde iktidarlar Anayasa Mahkemesi kararlarına, AİHM kararlarına uyarlar. İktidar ortakları, günün her aşamasında birilerini tehdit etmezler, AYM'yi kapatacağız demezler, bir cinayetin ortaya çıkmasının üzerine sis perdesi örtmeye çalışmazlar."

Özgür Özel'in açıklamaları, erken seçim tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı.

Kaynak: Cumhuriyet