Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplarken, 9. Yargı Paketi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Tunç, AK Parti Grubu'nun paket üzerindeki çalışmalarının devam ettiğini belirterek, Adalet Bakanlığı olarak hazırlanan taslak üzerinde milletvekillerinin değerlendirmelerini tamamladıktan sonra teklife dönüşeceğini ifade etti.

CHP'den 'Geçinemiyoruz' Mitingi! CHP'den 'Geçinemiyoruz' Mitingi!

Bakan Tunç, "Etki ajanlığı" tartışmalarıyla ilgili olarak da açıklamalarda bulundu. Bu konuda kamuoyuna yanlış aktarımlar yapıldığını belirten Tunç, Türkiye aleyhine suç işleyenlerin casusluktan da cezalandırılması gibi düzenlemelerin, Türkiye'de araştırma veya haber yapanların cezalandırılması anlamına gelmediğini vurguladı. Konunun milletvekillerinin değerlendirmesine açık olduğunu ve Yargı Paketi'nde yer alıp almamasının milletvekillerinin takdirinde olduğunu söyledi.

Ayrıca, Sinan Ateş cinayeti davasının başlayacağının hatırlatılması üzerine Tunç, bağımsız ve tarafsız yargının soruşturmayı tamamladığını ve kovuşturma aşamasına geçildiğini belirtti. Bu konunun siyasi manipülasyonlara yol açmaması gerektiğini vurgulayarak, tarafsız ve bağımsız yargının kararının beklenmesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak: SÖZCÜ