SPOR

Galatasaray Kulübünün mali kongresi başladı

Galatasaray Spor Kulübü'nün yıllık olağan genel kurul toplantısında konuşan Kulüp Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray mağazalarının cirosunda büyük bir artış yaşandığını açıkladı. Özbek, kulübün mağazacılık faaliyetlerinin büyümeye devam ettiğini vurgulayarak, "79 milyon euroluk bir ciro ile rekor kırıyoruz. Geçen sene 701 bin forma satışına ulaştık ve bu da bir rekor oldu," dedi.

Galatasaray Spor Kulübü'nün yıllık olağan genel kurul toplantısı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda başladı. Toplantıda konuşan Kulüp Başkanı Dursun Özbek, kulübün mali performansı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Özbek, mağazacılıkta büyük bir büyüme yaşandığını belirterek, "79 milyon euroluk bir ciro ile rekor kırarak devam ediyoruz. Geçen sene 701 bin forma satışına ulaştık ve rekor kırdık. Bu sezon itibariyle 412 bin forma sattık ve 1 milyon forma hedefine ulaşmak istiyoruz," dedi.

Ayrıca, bilet gelirlerinde de önemli bir artış olduğunu vurgulayan Özbek, "Kombine, VIP ve günlük bilet satışlarından elde ettiğimiz hasılat 52 milyon euroya ulaştı," dedi. Sponsorluk ve reklam gelirlerinin de 75 milyon euroya ulaşarak bir başka rekor kırdığını ekledi.

Genel kurulda ayrıca 1 Haziran 2023 - 31 Mayıs 2024 dönemi faaliyet ve denetim kurulu raporları sunulacak ve yönetim ile denetim kurulları için ibra oylaması yapılacak. Disiplin cezası alan üyelerin başvuruları da görüşülecek ve karara bağlanacak.