Son Dakika: TCMB Para Politikası Kurulu Faiz Kararını Açıkladı Son Dakika: TCMB Para Politikası Kurulu Faiz Kararını Açıkladı

SSK/BAĞ-KUR Temmuz Emekli Maaş Zam Oranı

Temmuz ayına yaklaşırken, emeklilerin zam oranı merakla bekleniyor. Yıl içerisinde 6 aylık periyotlarla maaşlarına zam alan emekliler, bu yılki ikinci zamlarını Temmuz ayında alacaklar. 3 Temmuz'da açıklanacak olan enflasyon rakamlarının ardından SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zam oranı kesinleşecek. Peki, emekli maaş zam oranı yüzde kaç olacak?

Emekli Temmuz 2024 Maaş Zam Oranı

5 aylık kesinleşen enflasyon rakamlarına göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin hak ettiği maaş zam oranı %22,72 olarak belirlendi. Haziran ayında enflasyon beklentisi aylık bazda %2,50-3 artış göstermesi beklenirken, emeklilere yapılacak zam oranının %25-26 seviyelerinde olacağı öngörülüyor.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Şu anda en düşük emekli maaşı 10.000 TL olarak ödeniyor. Kök maaşları bu oranın altında kalan emeklilerin farkları Hazine tarafından karşılanmaya devam ediyor. Temmuz ayında 6 aylık enflasyon oranının %26 olması halinde en düşük emekli maaşı 12.600 TL'ye yükselecek. %25'lik zam yapılması durumunda ise en düşük emekli maaşı 12.500 TL olacak.

Emekliye Seyyanen Zam Yapılacak mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, AK Parti grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "Emekliye enflasyon farkının haricinde bir refah payı gündeme gelebilir mi?" sorusuna, Işıkhan, "Şu anda böyle bir gündemimiz yok" yanıtını verdi.

Emeklilerin zam oranı ile ilgili beklentiler ve tartışmalar sürerken, kesin sonuçlar 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon verilerinin ardından netleşecek

Kaynak: Milliyet