AKP'den asgari ücret ara zammıyla ilgili son açıklama, tartışmalara son noktayı koydu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CNN TÜRK’te yaptığı açıklamada, "Covid’den sonra yaşadığımız süreçte asgari ücrette yıllık taraflar bir araya gelerek süreç yürütülüyordu. Asgari ücrette yılda 2 kez tarafları bir araya getirdik. Esas mücadelemiz enflasyonu düşürme noktasında. Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir süreç olmayacak" ifadelerini kullandı.

CHP’den Açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yaptığı görüşmeye ilişkin, "Asgari ücretin artırılacağı konusunda bir izlenim edinmedim. 'Artırmayacağız' da demedi ama benim edindiğim izlenim, asgari ücretin artırılması konusunda bir iradelerinin oluşmadığı yönünde" dedi.

Türk-İş’ten Asgari Ücret Çağrısı

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Başkanı Ergün Atalay, asgari ücrete ilişkin yaptığı çağrıda, “Enflasyonun durdurulması, asgari ücrette de iyileştirme yapılması lazım” şeklinde konuştu.

Mehmet Şimşek kripto varlık için açıklama yaptı Mehmet Şimşek kripto varlık için açıklama yaptı

Yıl Sonu Asgari Ücret Tahminleri

Asgari ücrete ek zam yapılmaması durumunda, 2024 yılının sonuna kadar 17 bin 2 lira olarak yatırılacak. Mevcut asgari ücrete yüzde 30 zam yapılması durumunda 22 bin 102 lira, yüzde 40 zam yapılması durumunda 23 bin 802 lira ve yüzde 50 zam yapılması durumunda ise 25 bin 503 lira olacak.

Kaynak: Dünya