SİYASET

Ekrem İmamoğlu'ndan Adalar açıklaması: 'Toplu taşımasız olmaz'

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Metro İstanbul Bröve Töreni sonrası basın açıklamasında bulundu. İmamoğlu, Adalar'da yaşanan toplu taşıma eylemlerine yönelik yaptığı açıklamada Adalar'ın toplu taşımasız olamayacağının altını çizdi. İmamoğlu, "Bizim siyaset anlayışımızda tepkiyi gösteren insanları duymak en önemli fıtratımızdır. Tepkiyi elbette duyuyorum, anlıyorum" şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Metro İstanbul Bröve Töreni'ne katıldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı ve Adalar'daki toplu taşıma konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu şunları söyledi:

"Adalar halkıyla olan üst seviyede samimi diyaloğumuzu zarar gösterecek hiçbir davranışta bulunmadık. Adalar'dan atların gördüğü zulmü sona erdirmek için faytonların kaldırılma sürecinde halkçı ve katılımcı bir model yönettik. Bu konuda en iyi Adalar halkı bizi değerlendirebilir. Bizim siyaset anlayışımızda tepki gösteren insanların sesini duymak en temel önceliğimizdir. Elbette tepkileri duyuyoruz ve anlıyoruz. Adalar'da faytonları kaldırdıktan sonra toplu taşımayı sağlama mecburiyetimiz var. Adalar, toplu taşıma olmadan var olamaz.

Adalar nüfusunun yüzde 70'i orta yaş ve üstü vatandaşlardan oluşuyor. İnsanlarımızın toplu taşıma hizmetlerinden yararlanma zorunluluğu var. Mezarlıklara, hastanelere ve kamu kurumlarına erişim ihtiyaçları var. Tatil günlerinde bazen 60 bini aşan misafiri ağırlıyoruz. Adalar'da toplu taşıma hizmeti sunma zarureti var.

Toplu taşıma için belirli tanımlamalara uygun araçlar var. Dışındaki araçları lisanslamak veya ruhsatlandırmak mümkün değil. Faytonları kaldırdığımız dönemde geçici izinler aldık. O günden bugüne, Adalar için uygun araçların tasarımıyla ilgili yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Daha farklı bir araç tasarımı için çalışmalarımız sürüyor ancak şu anda böyle bir imkanımız yok. Hizmete sunduğumuz araçlar, tarihi şehirlerin tarihi bölgelerinde kullanılan araçlara benziyor."