GÜNDEM

Eğitim-Sen'den Bakan Tekin'e yanıt: 5’li Çetenin Silinen Vergi Borçlarına Baksın

Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in Erzurum'da yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi. Bakan Tekin'in, "Dünyanın hiçbir tarafında bu kadar büyük bir öğretmen kitlesi kamu tarafından fonlanmıyor" şeklindeki sözleri Eğitim-Sen tarafından eleştirildi.

Bakan Tekin, Erzurum'da AKP'nin bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, "Sokakta gördüğünüz 80 kişiden 1 tanesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından maaşı ödenen öğretmen statüsünde. Bu devasa bir rakam. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 30-40'lardan şu an 13-14'lere düşmüş durumda. Bunlar dünya ortalamalarının gerçekten üstünde olan rakamlar. Dünyanın hiçbir tarafında bu kadar büyük bir öğretmen kitlesi, kamu tarafından fonlanmıyor" ifadelerini kullandı.

Eğitim-Sen ise Bakan Tekin'in bu açıklamalarına yönelik bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Öğretmenler Kamu Tarafından Fonlanmıyor"

"Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e hatırlatmak isteriz ki öğretmenler kamu tarafından fonlanmıyor. Yaptıkları işin ve verdikleri emeğin karşılığını alıyorlar. Üstelik yoksulluk sınırının çok altında bir ücretle çalışıyorlar."

"5’li Çetenin Silinen Vergi Borçlarına Baksın"

Eğitim-Sen, açıklamasında Bakan Tekin'e yönelik şu eleştirileri de dile getirdi:

"Bakan, kamu kaynaklarıyla fonlananları görmek istiyorsa proje adı altında dini gerici cemaat ve vakıflara, teşvik adı altında özel okul patronlarına, geçiş garantili köprülere, havalimanlarına, otoyollara aktarılan kamu kaynaklarına, 5’li çetenin silinen vergi borçlarına ve sarayın harcamalarına ayrılan milyarlara baksın."

Eğitim-Sen'in bu sert açıklaması, eğitim emekçilerinin emeğinin değersizleştirilmesine karşı bir duruş olarak dikkat çekiyor. Öğretmenlerin, aldıkları maaşların yaptıkları işin ve verdikleri emeğin karşılığı olduğunu vurgulayan sendika, Bakan Tekin'in ifadelerinin öğretmenleri itibarsızlaştırdığını belirtti