GÜNDEM

e-Devlet’te Yeni Özellik: Kaza Tutanağı Oluşturulabilecek

Trafik kazaları sonrasında doldurulan kaza tutanakları artık e-Devlet üzerinden doldurulabilecek. e-Devlet'e "Kaza Tutanağı oluşturma" özelliği geldi. Bu yeni özellik sayesinde, meydana gelen kazalarda kaza tutanağı formu doldurmaya gerek kalmadan hızlı ve kolay bir şekilde kaza tutanağı oluşturulabilecek. e-Devlet'in mobil uygulaması üzerinden bu özelliği kullanmak mümkün olacak.

Trafik kazaları sonrasında doldurulan kaza tutanakları artık e-Devlet üzerinden doldurulabilecek.

e-Devlet'e "Kaza Tutanağı oluşturma" özelliği geldi. Bu yeni özellik sayesinde, meydana gelen kazalarda kaza tutanağı formu doldurmaya gerek kalmadan hızlı ve kolay bir şekilde kaza tutanağı oluşturulabilecek. e-Devlet'in mobil uygulaması üzerinden bu özelliği kullanmak mümkün olacak.

Kullanıcılar, e-Devlet mobil uygulamasını güncelledikten ve profilinde iki aşamalı doğrulamayı aktif ettikten sonra bu özelliği kullanabilecekler.

Kaza tespit tutanağı nasıl doldurulur?

  1. e-Devlet mobil uygulamasında arama bölümüne "Kaza Tutanağı" yazarak "Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi" tarafından sunulan "Kaza Tutanağı" hizmetine tıklayın.
  2. "Yeni tutanak oluştur" veya "Yeni tutanağa dahil ol" seçeneklerinden birini seçin.
  3. Kazaya karışan aracın ruhsat bilgilerini girin.
  4. Kaza ekranında, ekran üzerindeki seçenekleri kullanarak kazanın senaryosunu hazırlayın.
  5. Kaza fotoğraflarını dosyaya ekleyin.
  6. Sigorta bilgilerini girin.
  7. Tutanağı tamamlayıp kaydettikten sonra SBM sistemine gönderimi yapılacak.

Artık trafik kazaları sonrasında kaza tutanağı doldurmak için e-Devlet'in bu yeni özelliği kullanılarak işlem daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebilecek.