Ticaret Bakanlığı'nın kararıyla berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması uygulamasının yürürlüğe girmesiyle Ankara ve İstanbul'daki berberler, pazar günleri çalışmama kararı aldı. Bu düzenleme, sektör paydaşlarının talepleri üzerine hayata geçirilmişti.

Kredi kartı yapılandırmada yeni dönem! Kredi kartı yapılandırmada yeni dönem!

İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz, bu kararın esnaf için olumlu olduğunu vurgulayarak, "Esnafımızın büyük çoğunluğu pazar gününü hafta tatili olarak belirlemeyi tercih etti. Bakanlığın duyarlılığıyla yasal zemine oturtulan bu düzenleme, esnafımızın dinlenmesine ve ailesiyle vakit geçirmesine olanak tanıyacak" dedi.

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara da benzer şekilde, pazar günleri kapalı olmanın esnafa dinlenme ve aileyle birlikte olma fırsatı vereceğini belirterek, "Bu düzenleme ile haksız rekabetin önüne geçilmiş oldu. Berberlerimiz artık daha verimli bir şekilde çalışabilecek" ifadelerini kullandı.

Her iki başkan da, valiliklerin bu konuda daha önce aldıkları kararları da desteklediklerini ve berberlerin haftanın altı günü çalışacağını belirttiler. Bu düzenlemeyle berberlerin işlerini daha düzenli yönetebilecekleri ve mesleklerini daha sağlıklı bir şekilde sürdürebilecekleri vurgulandı.

Kaynak: SÖZCÜ