MSB: Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 13 terörist etkisiz hale getirildi MSB: Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 13 terörist etkisiz hale getirildi

Futbol dünyasından tanınmış isimler ve iş insanlarını yüksek kârlı fon vaadiyle dolandırdığı iddia edilen Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan'ın şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada, Denizbank yöneticileri hakkında takipsizlik kararı verildi. Seçil Erzan, ifadesinde Denizbank yöneticileriyle ilgili çeşitli suçlamalarda bulunmuş ve bu suçlamalar üzerine soruşturma başlatılmıştı.

Erzan, iddialarına göre Çorlu'daki evinden alınıp Zincirlikuyu'daki Denizbank Genel Müdürlüğü binasında alıkonulduğunu ve burada genel müdür Hakan Ateş ve diğer banka yöneticileri tarafından baskı altında tutulduğunu iddia etmişti. Ancak soruşturma kapsamında alınan ifadeler ve incelenen deliller sonucunda, bu iddiaların doğrulanabilir bir dayanağının olmadığı ve suç unsurlarının oluşmadığı belirlendi.

Savcılık, Seçil Erzan'ın öne sürdüğü "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme" ile "suçluyu kayırma" suçlarına ilişkin yeterli ve inandırıcı delil bulunmadığı gerekçesiyle Denizbank yöneticileri hakkında takipsizlik kararı verdi. Ayrıca diğer beş müştekinin, aralarında futbolcular Selçuk İnan ve Musa Mert Çetin'in de bulunduğu kişilerin suçlamalarıyla ilgili de aynı karar alındı. Savcılık, bankanın sunduğu bilgi ve raporların da soruşturma sürecinde yeterli olduğunu vurguladı.

Kaynak: KARAR