GÜNDEM

Adalar'da minübüs eylemine polis müdahalesi: 10 Gözaltı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Adalar'a gönderilen 13 adet elektrikli minibüse tepki gösteren Adalar sakinleri, bugün Çınar Meydanı ve Kurşunburnu Mevkii'nde eylem yaptı. Polis eylemcilere müdahale etti.

Loading...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Adalar'a gönderilen 13 adet elektrikli minibüse tepki gösteren Adalar sakinleri, bugün Çınar Meydanı ve Kurşunburnu Mevkii'nde eylem yaptı. Eyleme  polis müdahale etti. Aralarında yönetmen Ezel Akay'ın da bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. 

Adalar'ın SİT alanı ve 'Yaya Bölgesi' olduğunu belirten ada sakinleri, İBB'nin bölgeye gönderdiği 20 kişilik elektrikli minibüsleri "Azmanbüs" olarak adlandırarak protesto etti. Büyükada'da Çınar Meydanı'nda ve İETT Garajı'nın bulunduğu Kurşunburnu Mevkii'nde toplanan eylemcilere polis müdahale etti.

Çınar Meydanı'nda yapılan müdahale sırasında bir kişi fenalık geçirdi ve hastaneye kaldırıldı. İETT Garajı'nda minibüslerin çıkışını engellemeye çalışan vatandaşlara da polis müdahale etti ve bazı eylemciler gözaltına alındı.

Adalar, faytonların kaldırılmasının ardından ulaşımda elektrikli araçlara yönelmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak çalışan 3 kişilik elektrikli taksiler ve 13 kişilik minibüsler, ada içi ulaşımı sağlıyordu. Ancak son olarak bölgeye gönderilen 20 kişilik elektrikli minibüsler, Adalar sakinlerinin tepkisini çekti.

Eylemler sırasında yaşanan arbede, bölgedeki gerginliği artırırken, ada sakinleri SİT alanı ve yaya bölgesi olarak korunan alanlarda büyük araçların kullanılmasına karşı çıkmaya devam ediyor. Olayla ilgili yetkililerden henüz resmi bir açıklama gelmedi.