GÜNDEM

Adalar'da elektrikli minibüs krizi yaşanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Adalar'a gönderilen 13 adet 20 kişilik elektrikli minibüse tepki gösteren Adalılar, bir protesto düzenledi. Protesto sırasında polis müdahalesiyle karşılaşan eylemcilerden bazıları fenalaştı ve tıbbi müdahale gerektirdi. Olay yerinde bazı eylemciler ise gözaltına alındı.

İstanbul'un gözde turistik bölgesi Adalar'da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 20 kişilik elektrikli minibüsleri devreye sokmasıyla başlayan tartışma büyüdü. Ada halkı, "Azmanbüs" adını verdikleri bu araçlara karşı eylem düzenledi.

Gözaltılar Var

Büyükada'daki Çınar Meydanı ve İETT Garajı'nda toplanan ada sakinlerine polis müdahale etti. Çınar Meydanı'nda yapılan müdahale sırasında fenalaşan bir kişi hastaneye kaldırıldı. Kurşunburnu mevkiindeki İETT Garajı'nda minibüslerin çıkışını engellemeye çalışan bazı vatandaşlar ise gözaltına alındı.

Endişeler ve Tepkiler

Ada halkı, Adalar'ın SİT alanı ve "Yaya Bölgesi" olduğunu belirterek yeni minibüslerin bölgeye uygun olmadığını savundu. İBB yetkilileri ise elektrikli minibüslerin daha fazla yolcu taşıma kapasitesiyle ulaşım sorununu çözmeyi hedeflediğini belirtti. Ancak halk, bu minibüslerin ada dokusuna zarar vereceği endişesiyle karşı çıkıyor.

Tansiyon Düşmüyor

Eylemler ve müdahaleler sonrasında bölgede tansiyon düşmüyor. Ada sakinleri, minibüslerin çevresel dengeleri bozacağı gerekçesiyle protestolarına devam ediyor