GÜNDEM

YSK açıkladı: Deprem bölgesi seçime hazır

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin etkisiyle hasar gören 11 ilde seçim hazırlıkları hız kesmeden sürüyor. Seçim öncesinde deprem bölgelerinde yapılan incelemelerde, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Yener, depremzedelerin seçime hazır olduğunu belirtti. Yener, yaptığı açıklamada, okulların ve konteynerlerin seçim için hazır olduğunu vurguladı.

Türkiye, 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere odaklanmış durumda. Siyasi partiler çalışmalarını hızlandırırken Yüksek Seçim Kurulu (YSK) da hazırlıklarını sürdürüyor.

Özellikle Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği bölgede YSK, seçimlerin aksamaması için yoğun bir çaba harcıyor.

YSK Başkanı Ahmet Yener, Diyarbakır'da yaptığı açıklamalarda, "Yapılan temaslar sonucunda okulların durumunu belirlemek amacıyla il ve ilçe seçim kurullarından bilgi aldık. Bilgiler doğrultusunda konteyner ihtiyacı varsa valilerle görüşüp gerekli önlemleri aldık" şeklinde konuştu.

Deprem bölgesindeki durumu değerlendiren Yener, "Deprem bölgesinden ihtiyaçlarla ilgili bilgi aldık. Okullar ve konteynerler seçime hazır durumda. Teknik sorunlar, malzeme ve personel eksiklikleri konusunda da gereken önlemleri aldık" dedi.

Ayrıca, bugün Diyarbakır'da yapılan incelemelerde, seçim hakimleri ve kurullarının seçime hazır olduğunu gözlemlediklerini belirten Yener, "Yardımlarını esirgemeyen seçim kurullarına, başsavcılığa ve valiliğe teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.