Yıldız Kozmetik Kimya, Konkordato İlan Etti

Konya merkezli kozmetik sektöründe faaliyet gösteren Yıldız Kozmetik Kimya Anonim Şirketi, 1998 yılında kurulmuş ve 50 çalışanıyla Konya'daki fabrikasında 100'den fazla ürün üretmiştir. Ancak, şirket bugünlerde mali zorluklarla karşı karşıya kaldı ve konkordato ilan etti.

Konya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nden yapılan açıklamaya göre, Yıldız Kozmetik Kimya Anonim Şirketi aleyhine konkordato davası açılmıştır. Mahkeme, 23/11/2023 tarihli ara karar ile şirketin lehine 3 aylık geçici mühlet ve ihtiyati tedbir kararı almıştır. Geçici konkordato komiseri olarak Mali Müşavir Abdulkadir Çetin atanmıştır.

Eylül ayının zam şampiyonu belli oldu Eylül ayının zam şampiyonu belli oldu

Şirketin mali durumu hakkında detaylar verilmezken, konkordato sürecinin şirketin mali yapısını düzeltmek amacıyla başvurulan bir yol olduğu belirtilmiştir. İİK'nun 288. maddesine göre alacaklıların, ilan tarihinden itibaren 7 günlük kesin süre içinde dilekçe ile itiraz edebileceği ve konkordato mühleti verilmesini talep edebileceği ifade edilmiştir.

Yıldız Kozmetik Kimya Anonim Şirketi'nin geleceği konusunda belirsizlik devam ederken, konkordato süreciyle ilgili gelişmelerin yakından takip edilmesi beklenmektedir.(karar)

Editör: Haber Merkezi