K Parti tarafından TBMM'ye sunulan "Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" 12 maddeden oluşuyor ve Savunma Sanayii Destekleme Fonu'nun (SSDF) gelirlerini artırmayı hedefliyor. Teklifte yer alan önemli düzenlemeler şu şekildedir:

  1. Kredi Kartı Katkı Payı: Limiti 100 bin TL ve üzeri olan kredi kartlarından her bir kart için yıllık 750 TL Savunma Sanayii Destekleme Fonuna katkı payı alınacak.

  2. Vergi Beyannameleri: Vergi beyannameleri, sosyal güvenlik bildirgeleri ve gümrük beyannameleri üzerinden damga vergisi tutarının yarısı kadar katkı payı alınacak.

  3. Tapu ve Kadastro İşlemleri: Gayrimenkul alım-satım işlemlerinde alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 TL, diğer tapu işlemlerinde ise 375 TL katkı payı alınacak.

  4. Noter İşlemleri: Noterlerde yapılan taşınmaz satış işlemlerinde tapuda alınan bedel kadar, sıfır araç tescil işlemlerinde 3.000 TL, ikinci el araç satış ve devir işlemlerinde 1.500 TL katkı payı alınacak.

  5. Drone ve Saatlere ÖTV: İnsansız hava taşıtları (drone) ve matrahı 5 bin lira ve üzeri olan kol ve cep saatlerine %20 Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) uygulanacak.

  6. Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV): Motor silindir hacmi 100 santimetreküpün altında olan ve şu anda MTV'ye tabi olmayan motosikletler, bu vergi kapsamına dahil edilecek.

  7. Yatırım Fonları Düzenlemesi: Enflasyon düzeltmesine tabi tutulan yatırım fonları, özel fon hesaplarında gösterilecek ve dönem kazancının tespitinde dikkate alınmayacak.

  8. Samsun'da Yeni Organize Sanayi Bölgesi (OSB): Samsun'da kıyı kanununda yapılan değişiklikle yeni bir OSB kurulması için düzenleme yapılacak.

    Türkiye'nin seramik devi iflasın eşiğinde! Konkordato ilan etti Türkiye'nin seramik devi iflasın eşiğinde! Konkordato ilan etti
Kaynak: HABERLER.COM