İstanbul'da, "Yenidoğan Çetesi" olarak bilinen suç şebekesinin lideri Dr. Fırat Sarı'nın, yaklaşık 10 ay önce YouTube'da bir programa katılarak "Yenidoğan" konusunda konuştuğu ortaya çıktı. Sarı, programda "Prematüre bebek nedir?" sorusuna yanıt vererek prematüre bebeklerin tanımı ve bakımı üzerine bilgiler paylaşmıştı. Ancak daha sonra ortaya çıkan kan dondurucu detaylar, Sarı'nın liderliğini yaptığı çetenin ihmali davranışlar nedeniyle 12 bebeğin ölümüne neden olduğunu gösterdi.

Sarı ve çetesi, yenidoğan bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlıyor ve tıbbi ihmallerle bebek ölümlerine sebep oluyordu.

Yenidoğan çetesinin kan donduran sözleri ifşa edildi! Yenidoğan çetesinin kan donduran sözleri ifşa edildi!

Geniş çaplı bir operasyon sonucunda çete çökertildi ve Dr. Fırat Sarı da dahil olmak üzere 22'si tutuklu toplam 47 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. Sarı'ya yönelik suçlamalar arasında "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi," "nitelikli dolandırıcılık" ve "resmi belgede sahtecilik" yer alıyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan uzman raporları, yenidoğan ünitelerinde yaşanan tıbbi eksiklikleri ve ihmalleri gözler önüne serdi. Dr. Fırat Sarı'nın YouTube'daki açıklamaları, yaşanan trajik olayların ardından kamuoyunda büyük tepki çekti.

Kaynak: CUMHURİYET