2018 yılında AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve beraberindeki heyet, genel seçim çalışmaları kapsamında Şanlıurfa’da esnaf ziyaretleri gerçekleştirirken, Şenyaşar ailesine ait iş yerine girdi. Bu ziyaret sırasında çıkan tartışma kısa sürede şiddet olayına dönüştü ve Yıldız’ın korumaları ile yakınlarının saldırısı sonucu Hacı Esvet Şenyaşar, Adil ve Celal Şenyaşar ile milletvekilinin kardeşi Mehmet Şah Yıldız yaşamını yitirdi.

Olayın ardından Fadıl Şenyaşar, Enver Yıldız ve iki kişi daha tutuklandı. Eşini ve iki oğlunu kaybeden, bir oğlu da tutuklanan Emine Şenyaşar, altı yıldır adalet mücadelesi veriyor. Son gelişmelere göre, tutuklu sanıklar hakkında tahliye kararı çıktı.

Independent Türkçe'nin haberine göre, Şenyaşar davasının sekizinci duruşması Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Fadıl Şenyaşar, Diyarbakır 2 Nolu T Tipi Cezaevi’nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Diğer tutuklu sanıklar Enver Yıldız, Mekail Şimşek ve Celal Yıldız da bulundukları cezaevlerinden SEGBİS ile bağlandı.

Savcının mütalaasında tüm sanıkların tahliyesi istendi. Mahkeme, bu talebi kabul ederek sanıklar için ev hapsi kararı verdi.

SON DAKİKA! Sivas'ta Deprem! SON DAKİKA! Sivas'ta Deprem!

Davanın bir sonraki duruşması 21 Şubat 2025’te gerçekleştirilecek.

Kaynak: KARAR