Bakan Tekin: Elazığ ve Malatya’da okullar bir gün tatil edildi Bakan Tekin: Elazığ ve Malatya’da okullar bir gün tatil edildi

İstanbul’da yeni doğan bebekleri anlaşmalı özel hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmalleri sonucu bebek ölümlerine neden olan çeteyle ilgili yürütülen soruşturma tamamlanarak fezleke hazırlandı. Soruşturma kapsamında elde edilen telefon görüşmeleri, çetenin bebeklerin hayatlarını hiçe sayarak para kazanma planlarını gözler önüne serdi.

Fezlekede yer alan görüşmeler, şüpheli hemşire Mehtap S. ile örgüt üyesi Hasan Basri G. arasında geçen kan donduran konuşmaları içeriyor. Hasan Basri G.'nin "Mehtap çocuğu öldür, 50 satürasyonlu çocuk mu olur?" şeklindeki sözlerine, Mehtap S.'nin "Öldüreceğim de, öldürsem de bir dert biliyorsun yani" şeklinde cevap verdiği tespit edildi. Bu diyalog, bebeklerin bilerek ve isteyerek ölüme terk edildiğini açıkça ortaya koyuyor.

Başka bir görüşmede, çetenin hasta bebeklerin sağlık durumu üzerinden pazarlık yaptığı ve ailelerden para almak için bebeklerin hayatlarını riske attığı görülüyor. Hakan Doğukan T., bebeklerden birinin akciğerlerinin kötü durumda olduğunu belirterek "Satürasyonu ona kadar düşmüş, çok dayanmaz, sevkini hızlıca yapmamız lazım, ölürse başımıza sıkıntı olacak" derken, Hasan Basri G. ise "Sen çocuğu bugün yaşat, gidip aileden parayı alacağım, sonra bir alem yaparız" şeklinde planlarını dile getiriyor.

Kaynak: ANADOLU GAZETE