POLİTİKA

SON DAKİKA: Yargıtay Başkanlığına Ömer Kerkez seçildi

Yargıtay başkanı belli oldu. Yargıtay Başkanlığı'na 37. tur oylamada 193 oy alan Ömer Kerkez seçildi.

Yargıtay Başkanlığı için yapılan seçimde, 37. turda Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez seçildi. Kerkez, 4 yıl boyunca bu görevi yürütecek.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle, 25 Mart'tan bu yana Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nda başkanlık seçimi gerçekleştiriliyordu.

Dikkat çeken bir gelişme yaşandı: 35. tur seçiminin ardından Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay kararını uygulamayan Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, adaylıktan çekildi. Mehmet Akarca'nın adaylığını destekleyeceği iddia edilmişti. Dün yapılan seçimlerde Şentürk, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı seçimlerine katılarak 77 oy almıştı.

Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nda dün yapılan seçimde, Mehmet Akarca 111 oy, Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez ise 169 oy almıştı.

Bugün gerçekleştirilen 37. tur seçiminde, Akarca 103, Kerkez ise 193 oy aldı. 8 boş oy bulunurken, 20 oy geçersiz sayıldı.

Ömer Kerkez, 1 Temmuz 1966 tarihinde Antakya'da doğdu. Antakya Lisesi'nden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1988 yılında mezun oldu. Hatay hakim/savcı adayı olarak mesleğe başladı ve çeşitli görevlerde bulundu. 5 Temmuz 2017 tarihinde Yargıtay Üyeliği'ne seçildi ve Üçüncü Hukuk Dairesi Üyesi olarak görev yaptı. 14 Şubat 2023 tarihinde yapılan seçim sonucunda Yargıtay Üçüncü Hukuk Dairesi Başkanlığı'na seçildi.