Gazeteci Sadettin İnan, Tarım ve Orman Bakanlığı'ndaki makam aracı krizini "sağlam bir kulis bilgisi" olarak değerlendirdi. İddialara göre, eski bakan Vahit Kirişçi, görevden ayrıldıktan sonra, bakanlıkların teamülü gereği ayrılan bakanlara verilen yakıt ve kira bedeli hayat boyu Hazine tarafından karşılanan Volkswagen Passat makam aracını değil, görevde kullandığı Audi A8 Long'u yanında götürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail açıklaması: Tüm tedbirlerimizi alıyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail açıklaması: Tüm tedbirlerimizi alıyoruz

Bu durum, Kirişçi'nin yerine gelen İbrahim Yumaklı'nın yeni bir Audi A8 Long kiralamasına yol açtı. Ancak kamuoyundaki tasarruf tedbirleri bağlamında, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bu durumdan muaf tutulduğu anlaşılırken, Bakanlık bünyesindeki TOGG'ların neden tahsis edilmediği de merak konusu oldu.

Kirişçi'nin Audi A8 Long'unu geri vermemesi üzerine, Yumaklı ve ekibi aracı Bakanlık'ta saklama kararı aldı. Servis bakımı bahanesiyle aracı gizlediler ve Kirişçi'ye Volkswagen Passat marka bir araç göndermek istediler. Ancak Kirişçi'nin korumaları, Audi A8'in Ankara'daki servislerini aramaya başladı. Aracın bulunamaması sonucu Kirişçi, sinirlenerek Bakan Yumaklı'yı aradı. Bu telefon görüşmesinin ardından Audi A8 Long, Kirişçi’ye tekrar teslim edildi.

Bu olay, kamuoyunda tartışmalara neden olurken, makam aracı kullanımına dair teamüllerin ne ölçüde uygulandığı konusunda da soru işaretleri yarattı.

Kaynak: KARAR