Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin TBMM Grup Toplantısı'nda çözüm sürecine ilişkin yaptığı açıklamalar üzerine sert bir tepki gösterdi. Bahçeli, Abdullah Öcalan'a çağrı yaparak, "Teröristbaşı Meclis’e gelsin, Demokratik Toplum Kongresi (DEM) grubunda silahların bırakıldığını ilan etsin" ifadelerini kullanmıştı. Yavaş ise bu öneriye yönelik yaptığı açıklamada, "Bu ülkede huzur ve barışın hakim olması en büyük dileğimizdir. Ama bunun yolu terörist başının Gazi Meclisimiz çatısı altında konuşturulması asla değildir. Millet de tarih de bunu affetmez" ifadelerini kullandı.

Fatih Erbakan: Öcalan'ın Meclis'te konuşması teklifi terörle mücadeleye ağır darbedir Fatih Erbakan: Öcalan'ın Meclis'te konuşması teklifi terörle mücadeleye ağır darbedir

Ne olmuştu?
Devlet Bahçeli, TBMM'deki grup toplantısında PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik çarpıcı bir çağrıda bulunarak, "Tecridi kaldırılırsa, Öcalan Meclis’te terörün bittiğini ve örgütün lağvedildiğini duyursun" dedi. Bahçeli, bu hamlenin yapılması durumunda terör sorununu tamamen ülke gündeminden çıkarmaya hazır olduklarını ve buna sonuna kadar var olduklarını belirtti. Bu açıklamalar Türkiye'de geniş bir yankı uyandırarak, Bahçeli'nin ifadeleri tartışmalara neden oldu.

Kaynak: KARAR