Michael Jackson’ın müzik hakları Sony’ye satıldı Michael Jackson’ın müzik hakları Sony’ye satıldı

Bir süredir kan kanseri ile mücadele eden 86 yaşındaki usta sanatçı Genco Erkal, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Törene İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye Başkanı Emrah Şahan, eski Başbakan Yardımcısı Hikmet Çetin, Turgut Kazan, Filiz Kerestecioğlu, Fazıl Say, Nejat Yavaşoğulları, Bedri Baykam, Emre Kınay, Şevket Çoruh, Levent Ülgen, Orhan Alkaya ve Mert Fırat gibi birçok sanatçı ve siyasetçi katıldı. Ayrıca, DİSK'li işçiler de törende yer aldı.

Törende, Genco Erkal'ın gençlik yıllarından itibaren yer aldığı tiyatro oyunlarından video ve fotoğraflar paylaşıldı. Törenin ardından Erkal'ın cenazesi, Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Cenaze töreninde konuşan Ekrem İmamoğlu, "Toplumun ve dünya halklarının sorunlarını ele alan, eğitici tavrı bizim için çok kıymetliydi. Savaşların etrafımızı sardığı bu dönemde onun söylediklerini tekrar tekrar dinlemeye ve 'savaşa hayır' demeye çok ihtiyacımız var. Sanat dünyasından göçüp giden efsanelerimizden biri olacak. Kendisini bu ülkenin efsane tiyatro sanatçısı olarak uğurluyoruz. Haksızlığa karşı durmak konusunda böyle eğitici olduğu için saygıyla uğurluyorum" dedi.

Kaynak: KARAR